Teszt: hogyan írjuk helyesen a híres magyarok nevét?

helyesírás nyelvtan nyelvmester irodalom történelem kultúra kult teszt kvíz

A helyesírás kérdése napjainkban fokozottan aktuális, így összegyűjtöttük azokat a híres történelmi, irodalmi személyeket és más területen jeleskedő nagy magyarokat, akiknek vezetéknevei okozhatnak némi fejtörést. 12 méltán híres név, melyeket nagyon sokan hibásan írnak le. 

Te tudod, hogyan írjuk helyesen a híres magyarok nevét? Most próbára teheted tudásod.

0 Tovább

Teszt: a leghíresebb irodalmi lakcímek - Hány kérdésre tudod a helyes választ?

Számos regényben nem csupán azzal vagyunk tisztában, melyik városban játszódik a történet, hanem - a szerző jóvoltából - a szereplők pontos lakcímét is ismerjük. A legendás Baker Street 221B címen ma múzeum áll, emléket állítva annak a regénybeli karakternek, aki erre a képzeletbeli címre kapta a leveleit. És ma is áll ház, melyben a világ legnagyobb magánnyomozója, Hercule Poirot élt. 

Otthon vagy az irodalmi otthonokban? A leghíresebb irodalmi lakcímek következnek. Hány kérdésre tudod a helyes választ?

0 Tovább

Teszt: 12 legendás irodalmi szerelem - Keresd a párját!

irodalom szerelem Valentin nap kultúra  kult teszt kvíz

Sokszínűsége okán a szerelem az egyik legkedveltebb és legizgalmasabb téma az irodalomban. A szenvedélyes, végzetes, felemelő és örök szerelmek mellett bőven akadnak undorral teli érdekházasságok és szerelmi háromszögek is. A számtalan felejthetetlen és legendás szerelmespár közül a leghíresebbek következnek.

Ikonikus szerelmespárok az irodalomban, avagy kik ünnepelték volna a Valentin napot?

0 Tovább

Uram! A késemért jöttem! - Rejtő Jenő kvíz

Rejtő Jenő P. Howard Fülig Jimmy irodalom kultúra kvíz

Rejtő Jenő szerint, aki sokáig foglalkozott már tigrisekkel, kígyókkal és oroszlánokkal, az jól ismeri az asszonyok lelkivilágát is.

Nos, ő ismerte. A humor világát mindenképp. Rejtő, a szórakoztató irodalom nagyágyúja, bármikor megnevettet minket; fergeteges humorú kiszólásai ma is közszájon forognak. Rejtő örök. Tragikusan rövid élete ellenére az egyik legtermékenyebb és legsikeresebb írónk volt, regényein nemzedékek nőttek fel. Fülig Jimmy, Vanek úr, Senki Alfonz, Piszkos Fred és a többiek: nevetünk rajtuk és velük, szeretjük, idézzük őket. Vajon jól emlékszünk, melyik történetben szerepeltek?

Rejtő Jenő műveinek humoros mondatait gyűjtöttük most össze. Biztosan tudod, melyik könyvekhez tartoznak?

Hány idézetet sikerül felismerned?

0 Tovább

Quiz World

blogavatar

Quiz World - A kikapcsolódás világa. Teszt minden mennyiségben. A hely, ahol játék az élet.