Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teszt: hogyan írjuk helyesen a híres magyarok nevét?

helyesírás nyelvtan nyelvmester irodalom történelem kultúra kult teszt kvíz

A helyesírás kérdése napjainkban fokozottan aktuális, így összegyűjtöttük azokat a híres történelmi, irodalmi személyeket és más területen jeleskedő nagy magyarokat, akiknek vezetéknevei okozhatnak némi fejtörést. 12 méltán híres név, melyeket nagyon sokan hibásan írnak le. 

Te tudod, hogyan írjuk helyesen a híres magyarok nevét? Most próbára teheted tudásod.

0 Tovább

Műveltségi teszt: tudod, melyik városban találhatók a világ leghíresebb múzeumai?

műveltségi teszt városok múzeumok művészet art

Nagyvárosok meghatározó, híres, lenyűgöző szépségű épületei - jelen esetben múzeumok -, melyek önmagukban, építészeti alkotásként is fenomenálisak. Tudod, hol áll a Louvre, a Metropolitan vagy éppen hol csodálhatod meg Vénusz születését?

Tudod, melyik városban található ez a 12 ikonikus múzeum? Most próbára teheted tudásod!

0 Tovább

Teszt: felismered a legendás Oscar-díjas filmeket egyetlen képkockából?

Bár az Oscar-szobrocska szorgos begyűjtése nem minden esetben biztosíték arra, hogy a díjazott film nagy erejű, élvezhető is, hisz vannak mozik, melyeket látva nem értjük, miért nyerte el a legrangosabb filmes elismerést. Ám vannak zseniális alkotások, melyek esetében egyet kell értünk az Akadémia döntésével. Összegyűjtöttük a legjobbak legjobbjait: a legendás, legnépszerűbb, mára már ikonikussá vált filmeket, azokat az alkotásokat, melyek örökre beírták magukat a filmtörténet nagykönyvébe.

Felismered a legendás filmeket egyetlen képkockából? Tedd próbára tudásod!

0 Tovább

Teszt: a leghíresebb irodalmi lakcímek - Hány kérdésre tudod a helyes választ?

Számos regényben nem csupán azzal vagyunk tisztában, melyik városban játszódik a történet, hanem - a szerző jóvoltából - a szereplők pontos lakcímét is ismerjük. A legendás Baker Street 221B címen ma múzeum áll, emléket állítva annak a regénybeli karakternek, aki erre a képzeletbeli címre kapta a leveleit. És ma is áll ház, melyben a világ legnagyobb magánnyomozója, Hercule Poirot élt. 

Otthon vagy az irodalmi otthonokban? A leghíresebb irodalmi lakcímek következnek. Hány kérdésre tudod a helyes választ?

0 Tovább

Teszt: a velünk élő történelem - Mennyit tudsz II. Erzsébet királynőről?

II. Erzsébet királynő és a brit királyi család mindig a médiaérdeklődés középpontjában állt. Naponta jelennek meg a királyi házzal kapcsolatos cikkek, így némiképp betekintést nyerhetünk titokzatos világukba, hétköznapjaikba. Vajon a pletykákon túl mennyit tudsz Anglia uralkodójáról, a rekordok, a színes kosztümök, a rácsodálkozás és a gyermeki mosoly királynőjéről, avagy a két lábon járó, velünk élő történelemről?

Mennyire ismered II. Erzsébet királynőt? Most tesztelheted tudásod!

0 Tovább
«
1234

Quiz World

blogavatar

Quiz World - A kikapcsolódás világa. Teszt minden mennyiségben. A hely, ahol játék az élet.