Teszt: hogyan írjuk helyesen a híres magyarok nevét?

helyesírás nyelvtan nyelvmester irodalom történelem kultúra kult teszt kvíz

A helyesírás kérdése napjainkban fokozottan aktuális, így összegyűjtöttük azokat a híres történelmi, irodalmi személyeket és más területen jeleskedő nagy magyarokat, akiknek vezetéknevei okozhatnak némi fejtörést. 12 méltán híres név, melyeket nagyon sokan hibásan írnak le. 

Te tudod, hogyan írjuk helyesen a híres magyarok nevét? Most próbára teheted tudásod.

0 Tovább

Műveltségi teszt: tudod, melyik városban találhatók a világ leghíresebb múzeumai?

műveltségi teszt városok múzeumok művészet art

Nagyvárosok meghatározó, híres, lenyűgöző szépségű épületei - jelen esetben múzeumok -, melyek önmagukban, építészeti alkotásként is fenomenálisak. Tudod, hol áll a Louvre, a Metropolitan vagy éppen hol csodálhatod meg Vénusz születését?

Tudod, melyik városban található ez a 12 ikonikus múzeum? Most próbára teheted tudásod!

0 Tovább

Teszt: felismered a legendás Oscar-díjas filmeket egyetlen képkockából?

Bár az Oscar-szobrocska szorgos begyűjtése nem minden esetben biztosíték arra, hogy a díjazott film nagy erejű, élvezhető is, hisz vannak mozik, melyeket látva nem értjük, miért nyerte el a legrangosabb filmes elismerést. Ám vannak zseniális alkotások, melyek esetében egyet kell értünk az Akadémia döntésével. Összegyűjtöttük a legjobbak legjobbjait: a legendás, legnépszerűbb, mára már ikonikussá vált filmeket, azokat az alkotásokat, melyek örökre beírták magukat a filmtörténet nagykönyvébe.

Felismered a legendás filmeket egyetlen képkockából? Tedd próbára tudásod!

0 Tovább

Teszt: a leghíresebb irodalmi lakcímek - Hány kérdésre tudod a helyes választ?

Számos regényben nem csupán azzal vagyunk tisztában, melyik városban játszódik a történet, hanem - a szerző jóvoltából - a szereplők pontos lakcímét is ismerjük. A legendás Baker Street 221B címen ma múzeum áll, emléket állítva annak a regénybeli karakternek, aki erre a képzeletbeli címre kapta a leveleit. És ma is áll ház, melyben a világ legnagyobb magánnyomozója, Hercule Poirot élt. 

Otthon vagy az irodalmi otthonokban? A leghíresebb irodalmi lakcímek következnek. Hány kérdésre tudod a helyes választ?

0 Tovább

Teszt: magyar hírességek, sztárok eltitkolt nevei - Tudod, mi a valódi nevük?

sztárok művészek teszt kvíz

Gárdonyi Géza, Blaha Lujza, Zenthe Ferenc, Dobó Kata és még sokan mások: eltérő életutak, különböző területeken híressé vált emberek, ami azonban mégis  közös bennük, hogy bár nevüket jól ismerjük, eredeti nevükről annál kevesebbet tudunk.  Volt, aki egyedibb, frappánsabb, más inkább egyszerűbb névre vágyott, akadt olyan is, akit történelmi okok kényszerítettek változtatásra, megint más csupán egyedi becenevet választott művésznévként.

Ismert magyar emberek kevésbé ismert neveit kell kitalálnod. Tudod az alábbi hírességek, sztárok valódi nevét?

0 Tovább
«
123

Quiz World

blogavatar

Quiz World - A kikapcsolódás világa. Teszt minden mennyiségben. A hely, ahol játék az élet.